Ownoh: #2 Lang leven Funda

fundaTijd voor deel 2 van de onderweg naar ons huis, “Lang leven Funda”. Want dat was namelijk onze volgende stap in ons proces ! Het vinden van een geschikt huisje in de omgeving van waar we wilden wonen. Een makkelijke stap als je al oog hebt op wat je wilt, maar ook lastig als je het niet kan vinden.

Zoals ik in het eerste artikel al vertelde kozen we er samen voor om te gaan voor een huisje in het midden van thuis en werk/school. Zo zijn we in nood snel thuis en zijn we op een kortere afstand van het werk. Met die gedachtes downloadde we de Funda app en stelde we deze in op de regio. ( We hebben ook gekeken op websites van verschillende makelaardijen in de regio, dat is ook een tip! Niet alles staat namelijk op Funda!)

Na het invullen van de gegevens; omgeving, max. te besteden bedrag (in eerste instantie een inschatting, daarna het wat we dachten definitieve bedrag, maar daarover in het volgende artikel meer) en toen konden we op jacht.

Al snel viel ons oog op een tussenwoning, mooi, ruim, leuke keuken, leuke tuin, alles viel in de smaak. En het mooiste hij was instap klaar, hij lag weliswaar wat verder weg van huis, maar het was het helemaal. En zo vonden we nog een aantal leuke huizen die we wilden bekijken. Want wat je gegarandeerd van iedereen hoort, je kunt beter naar meerdere huizen kijken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Op een zondag zijn we dan ook de auto ingestapt en rond gaan rijden.

De tussenwoning waar we helemaal verliefd op waren viel bij het in de straat rijden gelijk af. Veel te weinig ruimte in de straat was de conclusie. En daarmee wil ik dan ook zeggen dat je echt moet gaan kijken, foto’s zijn heel erg verraderlijk! Maar daarover vertel ik in het volgende artikel weer meer.

Bij thuiskomst hadden we een huis op het oog, ook een tussenwoning, alleen geen oprit voor de deur, badkamer moest worden vernieuwd, maar voor de rest waren we helemaal verkocht. Het lag ook perfect op het midden. Dus daar moesten we wel een kijkje gaan nemen! Een paar dagen later keek ik met mijn vader op Funda, we zagen een super leuk huis. Er moest nog wat aan gebeuren, maar het lag in het midden, had een oprit, bijkeuken, garage etc. Ik was er helemaal weg van, dus dat liet ik Kenneth zien. En ook hij was enthousiast.

Het geluk dat we hadden was dat beide huizen van dezelfde woonvereniging waren, dus namen we contact op om zo snel mogelijk een kijkje binnen te gaan nemen! En daarover vertel ik over 2 weken weer meer ! Kijken jullie wel eens op Funda, of zijn jullie daar niet mee bezig?

xxxkelly.png

 

Comments

comments

5 comments for “Ownoh: #2 Lang leven Funda

 1. mei 13, 2016 at 7:32 am

  Toen wij hadden besloten om een huis te kopen zat ik dagelijks op Funda. En ook wij zijn rondjes gaan rijden om te kijken of we de buurt wel wat vonden, nou op die manier alleen al viel er zoveel af. Inmiddels zijn we nu een jaar trotse eigenaren van ons eigen huis en nog steeds blij met de keuze. Ik hoop voor jullie dat jullie ook snel jullie droomhuis vinden, succes!
  Kelly onlangs geplaatst…Het aftellen is begonnenMy Profile

  • mei 16, 2016 at 4:24 pm

   Ja, als je alleen al de buitenkant bekijkt valt er al erg veel af. Heerlijk lijkt me dat, we hebben ons droomhuisje inmiddels gevonden, nu alleen nog afwachten tot we de sleutel krijgen 🙂

 2. mei 16, 2016 at 11:12 am

  Succes! Wij zijn zelf ook aan het kijken, aangezien ons appartement te koop staat. Echter wil het niet echt vlotte dus van de week een prijsverlaging gedaan. Ik hoop dat we spoedig kunnen verkopen en kunnen gaan kijken naar ons volgende huis!

  • mei 16, 2016 at 4:22 pm

   Dankjewel! Oei dat is dan ook een hele spannende tijd, veel succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge