Ownoh: #4 Jazeker, de hypotheker

hypothekerJazeker, de hypotheker! Er is maar een kleine kans dat je het niet herkend! Het meest spannende gedeelte als je pas op jacht bent of een huis op het oog hebt. Tenslotte staat of valt alles hiermee.

We hadden dus een huisje op het oog en hadden binnen gekeken. Perfect en helemaal verliefd, maar na het berekenen van hypotheken op internetwebsites raak je nog net niet door het lint. Dus maakten we een afspraak bij de Hypotheker om eens te kijken wat we konden krijgen.

Met cijfertjes ga ik hier niet strooien, maar in ieder geval kwamen we blij terug want het huis dat we op het oog hadden konden we financieren. Maar slim ben je altijd als je een soort van second opinion doet, dus gingen we naar de financieel adviseur waar familie van Kenneth ook komt.

Ondertussen hadden we het huis, wat het nu wordt, gevonden, en daarmee gingen we dus naar de adviseur. Die kwam met compleet ander nieuws, we konden het net wel/net niet financieren, dat was afhankelijk van de werkgeversverklaring en de hypotheek verstrekkende. Dus met een dubbel gevoel gingen we door naar de Kenneth’s baas voor de verklaring en daarna hebben we geprobeerd het even van ons af te zetten.

ikea ijsEen week of 2 later mochten we terug naar de adviseur. Hij had goed nieuws, we konden het huis financieren. Er waren voldoende inkomsten, maar dat lag aan de overuren, en die tellen helaas niet allemaal mee in de berekening. Dus de hypotheek was geen probleem, maar we kregen er geen bouwdepot bij. Dat moeten we via een omweg regelen, wat veel mensen moeten doen, maar het klonk in mijn oren toch niet als positief nieuws. Eenmaal thuis werd het me pas duidelijk dat het eigenlijk gewoon rond was, en het nu wachten was op de volgende stap. Dus met een gelukkig gevoel konden we naar de woonboulevard in Heerlen. Maar dat is voor in een ander artikel 😉

Het is dus gelukt om een hypotheek te vinden, waardoor we ook de procedure konden inzetten met de verkoop! De volgende stap is controleren of het bouwkundig in orde is.. Maar hoe dat ging vertel ik jullie over 2 weken ! Had jij gedacht dat de hypotheker er ook wel eens langs kon zitten?

xxxkelly.png

p.s. de foto van Kenneth en mij heeft eigenlijk niks met de hypotheker te maken, maar één tip die ik jullie wel mee wil geven, is vergeet niet dat er ook nog wat anders is dan het huis en vergeet niet elkaar lief te hebben. Maak tijd voor elkaar, want deze tijd is nogal stressvol, en dan vergeet je dat soms heel even 😉

 

Comments

comments

2 comments for “Ownoh: #4 Jazeker, de hypotheker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge