OWNOH #5: Het leed dat bouwkundig heet

bouwkundigHet leed dat bouwkundig heet! Dat lijkt me duidelijke taal of niet. Een zenuwslopend moment, maar wanneer je een huis koopt is ook dat heel belangrijk.

Nadat we dolenthousiast waren over het huis, moest er natuurlijk gecontroleerd worden of het huis bouwkundig in orde was. Dat hebben we gedaan voordat we een bod deden en contact opnamen met de hypotheker. Een van de meest zenuwslopende momenten!

We hadden de neef van Kenneth gevraagd om alles bouwkundig te controleren. Dat gaf een fijner gevoel als iemand die vreemd is. Maar ook hij moest eerlijk oordelen en het laatste wat je wil horen is dat het zowaar bijna een bouwval is. Ik zag ons er tenslotte al wonen, en als het gigantisch veel werk en geld ging kosten zochten we verder.

De muren werden gecontroleerd, de gevel, de kelder, de cv, de zolder, de badkamer, alles werd tot in de puntjes bekeken. En ik liep daar maar met een kronkel in mijn darmen. Ieder stukje kritiek dat er kwam, hield ik even mijn adem in, en dan kwam hij met een oplossing en kon ik weer opgelucht ademhalen.

bouwkundigDe eindconclusie ? Een prima huis, hier en daar wat kleinigheden, maar dat viel te verhelpen. Zo moet de elektriciteit afgewerkt worden, want dat is een broodje puin. Maar daar wil gelukkig een neef van mijn schoonvader mee helpen. Er zijn wat scheuren die uitgekapt moeten worden en opnieuw gevuld, maar dat kunnen we zelf met wat hulp van schoonpaps. De plafonds zitten tegen de balken van het huis, dat gaat er ook uit en dan komt een van Kenneth’s beste vrienden nieuwe maken. De keuken slopen we er uit, want dat zijn alleen nog maar kasten. En dan komt er een IKEA keuken, en die laten we ook door hun zetten. Voor de rest zijn het voornamelijk kleine dingen die moeten gebeuren, maar ook daar hebben we gelukkig genoeg hulp voor.

En dat zijn eigenlijk de enige echt nodige puntjes die uit het bouwkundig rapport zijn gekomen. Meer als genoeg hoor! Het levert toch wel wat stress op, want je wil het allemaal goed doen, maar ook op een manier dat het niet te duur is. Nu geeft het een boel stof om over na te denken, maar straks komt het toch op pootjes terecht.

Ik moet nog even nadenken over wat het vervolgartikel word, dus dat is een verrassing voor over 2 weken. Hadden jullie verwacht dat het best zenuwslopend zou zijn ?
xxxkelly.png

Comments

comments

2 comments for “OWNOH #5: Het leed dat bouwkundig heet

  1. juni 25, 2016 at 11:15 am

    Bij ons ging het allemaal eigenlijk vrij makkelijk. Nou woonde wij al samen dmv particuliere huur, dus we hadden echt een instapklare woning nodig. Want hypotheek en ook nog eens huur betalen was geen optie. Maar ik kan me best indenken dat het zenuwslopend is. Ik kijk uit naar je volgende artikel! Vind het leuk om te lezen hoe het allemaal loopt met je eerste eigen huisje! Liefs ilona

    • juni 26, 2016 at 3:30 pm

      Nee inderdaad huur en hypotheek betalen werkt niet ! Dat is het geluk van nog thuis wonen. Leuk om te horen dat je het leuk vind. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge