Op weg naar ons huisje #1 een eigen huis en tuin

een eigen huisEen eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt die van me houden kon.. Geen dank, nu heb je hetzelfde probleem als ik, dat nummer blijft hangen! Maar daar gaat het vandaag niet om, dit is namelijk het eerste deel van de serie “Op weg naar ons huisje”.

In deze serie ga ik jullie namelijk meenemen over onze rocky road naar een eigen huis. Super leuk, vind ik dat zelf. Van de Ikea tot de papierenrompslomp, alles komt aan bod. Zo kunnen jullie je herkennen, bedenken, en wellicht wat meer duidelijkheid krijgen wat er allemaal bij komt kijken. Want zomaar even een huis kopen, dat gaat (jammer genoeg, maar misschien ook maar goed ook) niet zo gemakkelijk.

Vandaag dus deel 1, een eigen huis en tuin! Want ja, eerst moet natuurlijk het idee komen om samen te gaan wonen. Nou hing dat idee bij Kenneth en mij al na nog geen jaar in de lucht. We waren al aan het fantaseren over een keuken, en waar dat we zouden gaan wonen. Uiteindelijk bedachten we ons dat we misschien nog beter even konden wachten. Kenneth was tenslotte nog uitzendkracht en ik zat nog op de middelbare school. Nu is het allemaal wat anders, ik zit op de helft van mijn opleiding en hij heeft sinds afgelopen week een vast contract voor onbepaalde tijd ! Wat veel handiger is bij de zoektocht naar een huis, maar daarover later meer.

Maar goed, het eerste wat je je moet bedenken is kopen of huren. Het heeft allebei zijn voordelen die je zelf naast elkaar moet zetten. Uiteindelijk kozen wij voor kopen, en dan komt het volgende onderdeel, waar ? Eerst dachten wij in de omgeving van waar we nu wonen een huisje te zoeken. Maar na er over na te hebben gedacht vonden we het slimmer om wat meer richting de locatie te gaan waar hij werkt en ik op school zit. Dus gingen we op jacht op Funda..

En hoe dat er aan toe ging vertel ik jullie de volgende keer ! Overigens ga ik de serie afkorten naar OWNOH, dan is het niet zo’n lange titel 😉 Hoe zit het met jullie, wonen jullie nog thuis, of op jezelf, of samen?

xxxkelly.png

 

 

Comments

comments

3 comments for “Op weg naar ons huisje #1 een eigen huis en tuin

 1. mei 1, 2016 at 11:53 am

  Wat leuk dat jullie actief op zoek zijn naar een eigen huisje! Ik vond dat erg spannend. Ik heb ondertussen al een aantal keer moeten verhuizen, van samenwonen met ex naar terug naar huis en weer iets voor mezelf. Nu hebben ik em randy sinds dec 2013 ons eigen huisje en dat bevalt heel erg goed. Ik kijk alweer uit naar je volgende artikel in deze serie. Vind dit soort dingen erg leuk om te lezen! Liefs ilona
  Ilona onlangs geplaatst…Mijn happy momentjes #1My Profile

  • mei 1, 2016 at 1:06 pm

   Ja is ook heel spannend ! Ik ben zelf ook al een aantal keren verhuisd, maar dit is toch wel heel nieuw. Lijkt me heel gezellig om samen te wonen 🙂 Dankje, leuk om te horen! Liefs

 2. mei 2, 2016 at 11:37 am

  Dit lijkt me een hele leuke serie om te volgen! Ik ben zelf ook namelijk druk aan het fantaseren met mijn vriend over een huisje kopen dus ik kan hier alleen maar leuke inspiratie uithalen 🙂
  Rebecca onlangs geplaatst…‘Budget’ moederdag cadeau tipsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge