Persoonlijk| Waarom transport ?

transportToen ik laatst op Instagram vroeg of jullie vragen hadden voor een Q&A kwam er een erg leuk vraag! Ze vroeg namelijk waarom ik het zo leuk vind om mee op de vrachtwagen te gaan. En met die vraag kwam ik op het idee om jullie te vertellen waarom ik eigenlijk zo gek ben op de transport wereld!

Heel vroeger wilde ik verloskundige worden, daarna kwam ik in aanraking met websites bouwen en photoshop. Dat resulteerde in het idee om webdesigner te worden. En dat hield ik vol tot 4 VMBO. Toen ik veel ging werken kwam ik met de transport en logistiek in aanraking. Ik ging vaak mee met het busje spullen wegbrengen. En dat zorgde ervoor dat ik dat ook wilde.. En eigenlijk is daar mijn passie begonnen.

Ik wilde ook een baan waarbij je veel vrijheid had en veel mocht rijden. Dus koos ik ervoor om vrachtwagenchauffeur te worden. Maar mijzelf kennende wil ik meer, dus besloot ik om de opleiding Manager Transport en Logistiek te gaan doen. Zo kan ik later met Kenneth een transportbedrijf opzetten. En dan haal ik mijn rijbewijzen nog een keer los.

 photo transport 2_zpsnrwkjp5b.png
Wat mij zo fascineert is dat je met ieder stukje dat je doet in de cirkel van leverancier naar klant meehelpt. Ik vind het een ontzettend gaaf idee dat ik meehelp in de cirkel, door bijvoorbeeld een pallet met de vrachtwagen naar Schiphol te brengen, waarna hij per vliegtuig wordt verzonden naar bijv. Engeland of Egypte. Of een containerschip dat vanuit de andere kant van de wereld containers naar hier brengt.

Ik ben behoorlijk nieuwsgierig. Dus ik wil altijd graag weten wat er nou in die trailer zit, of in de container, of in het vliegtuig. Ik begin al te stuiteren bij het idee dat iets van zo ver weg, nu zo dichtbij is.

En waarom ik dan zo hou van vrachtwagens? Ik hou van kinds af aan al van rond rijden. Heerlijk rustgevend. En je komt bij verschillende soorten bedrijven op verschillende plaatsen! Je ziet zoveel meer, en dat vind ik dus super gaaf.

Ik denk dat de transport iets is wat je moet liggen. Het is niet mega gemakkelijk, maar het geeft voor mij wel voldoening. Hebben jullie trouwens nog vragen voor de Q&A ?

Liefs,
Kelly

Comments

comments

13 comments for “Persoonlijk| Waarom transport ?

 1. februari 27, 2016 at 9:45 am

  Ik vind het ook wel gaaf! Heb er zelf niet zo’n passie als jij mee, maar vind het wel heel gaaf om te zien. Ik mocht toen ik klein was een keer in de cabine van een vuilniswagen zitten, dat vond ik zo geweldig 😛

  Maak je dromen waar! Vragen bedenken ben ik echt super slecht in 🙁 Dus dan maar een random vraag: als je 1 product uit mocht kiezen wat je de rest van je leven gratis zou krijgen, wat zou het dan zijn? (mag niet iets zijn om door te verkopen :P)
  Mariska onlangs geplaatst…Spam je blog & social media! | In het zonnetjeMy Profile

  • februari 28, 2016 at 11:16 pm

   Haha leuk toch :p ! Ah lief, ga ik zeker doen! Dat is een lastige vraag, daar ga ik nog even over nadenken 🙂

 2. oma
  februari 27, 2016 at 11:53 am

  leuk Kelly, ik heb het met plezier gelezen, zo is het leven! go on! xx

 3. februari 29, 2016 at 8:47 pm

  Gaaf zeg! Hier heb ik ook twee broertjes die geobsedeerd zijn door vrachtwagens! Ik heb er zelf niet zoveel mee, maar het komt mij wel zo bekend voor allemaal! Liefs!

 4. maart 2, 2016 at 7:45 am

  Wat gaaf zeg! Zelf ligt het mij niet zo, maar ik vind zulke enorme gevaartes wel fascinerend om te zien!
  Sandra onlangs geplaatst…ESSENCE EYEBROW GEL COLOUR & SHAPE – BROWNMy Profile

  • maart 2, 2016 at 6:10 pm

   Dat snap ik wel haha. Ja dat zijn ze ook, ze hebben iets over zich heen zitten wat veel indruk maakt.

 5. maart 2, 2016 at 11:18 am

  Stoer hoor, gaaf! Zelf ben ik niet echt geobsedeerd door vrachtwagens, maar toen ik 5 jaar geleden voor school een keer in een vrachtwagen moest zitten vond ik het best tof! Het lijkt mij alleen zo lastig om de vrachtwagen te besturen. Jeetje, zo’n groot ding!

  • maart 2, 2016 at 6:09 pm

   Leuk! Het valt wel mee hoor, tenminste als ik vriendlief moet geloven 😉

 6. maart 2, 2016 at 9:22 pm

  Wat stoer. Het is niet iets wat ik zelf zou kiezen, maar vindt het ook weer niet stom. Het is eigenlijk inderdaad zoals je het beschrijft een heel mooi proces. Wil je alvast heel veel succes wensen met het behalen van je rijbewijzen.
  Kaylee Joosten onlangs geplaatst…Hallo maart! – Revalideren, nieuwe start, lenteMy Profile

 7. maart 16, 2016 at 12:50 am

  Wel uniek dat je voor transport kiest. Weinig meiden gaan daarvoor, maar dat maakt niks uit. Het is juist top dat je kiest voor waar jij echt van houdt, en als dat transport is dan moet je dat gewoon gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge