Plog #2 Het Zuiderzeemuseum

plog #2 callantsoog

Gisteren kon je lezen over Zondag en Maandag en vandaag neem ik je mee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Want dat is waar we gisteren de hele dag zijn geweest. Een buitenluchtmuseum met een klein gedeelte binnen. Nieuwsgierig naar wat het nu eigenlijk is ? Klik dan gauw verder!

Rond 12 uur vertrokken we naar Enkhuizen, dat is ongeveer een uurtje van Callantsoog. Aan de rand van het IJsselmeer en het industrieterrein ligt een gebouwtje met een parkeerplaats. De naam Zuiderzeemuseum klinkt veel belovend, maar het gebouw vond ik persoonlijk minder. Op de website stond dat je terug ging in de tijd naar 1900/1920, dus nieuwsgierig als wij zijn gingen we toch naar binnen.
 photo DSCN0378_zpslcxqefrd.jpg
Daar was verassing 1, de kassière zei dat we met de veerboot over het IJsselmeer gingen naar de andere kant van Enkhuizen. Uhm, oké?! Gaaf!
 photo DSCN0389_zpstsrghxpk.png photo DSCN0385_zpshwm8vfnp.png photo DSCN0387_zpsj6civucw.png
Dus over het IJsselmeer, en daar gingen de oogjes open! Dat ziet gaaf uit! En toen we aanmeerden.. Het was net alsof we op een eiland aankwamen, super leuk.
 photo DSCN0382_zpssfgfvg2a.png
Als er geen gratis Wi-fi was en app, dan was het net alsof we terug keerden in de tijd, aldus Kenneth. En dat klopt ook echt ! Woorden kunnen t niet beschrijven dus hier een paar foto’s.
 photo DSCN0395_zps6uzpbpsq.png photo DSCN0397_zps961pjp3t.png photo DSCN0408_zpsnqdaheag.png photo DSCN0417_zpskbvpxu68.png photo DSCN0415_zpsxgyplaes.png photo DSCN0406_zpsojwdiwby.png

Dat had je toch niet verwacht achter die ingang ?! Of wel ?
 photo winkels2_zps6la9om8j.png photo winkels_zpsbdwa0ply.png
En toen kwamen we zeg maar in het centrum van het dorp, met een souvenirwinkel, apotheker, banketbakkerij, snoepwinkel, kapper en last but not least.. Een tatoeëerder! Want zeelui hadden nou eenmaal tattoos!
 photo DSCN0476_zpsokhrka4j.png
Door een nagebootste haven, langs een echte haven (kun je het nog volgen?! Ik namelijk niet meer.) ging je richting het centrum van Enkhuizen, door het poortje, kwam je in de straat van het binnenmuseum.
 photo DSCN0450_zps7rnnub2j.png photo DSCN0451_zpszcgwxihz.png
Het binnenmuseum ligt in een Peperhuis, maar erachter leek het net een klooster, dus wat het nou werkelijk was? Geen idee, het Peperhuis is zeker, maar of er wat is samengevoegd niet.
 photo DSCN0452_zps0fwdcmgv.png photo DSCN0458_zpsw5kk2knv.png
In het museum was een expositie met mode  geïnspireerd op de Zuiderzee en Enkhuizen, ik vond het heel gaaf. Kenneth wat minder. Maar dat werd verder in het gebouw goed gemaakt, er waren nog schepen en klederdracht. Minder leuk als buiten, maar even goed interessant om te zien.
 photo DSCN0479_zpspfggp3wb.png
En toen was het alweer kwart voor 4, tijd om terug naar de boot te gaan en dan richting parkeerplaats. We hebben nog even snel wat boodschapjes gedaan, en toen konden we eindelijk terug naar de camping.

Mijn verwachting was compleet het tegenovergestelde dan wat het daadwerkelijk was. Het was echt een leuk museum voor jong en oud! Je kunt er dingen doen, mensen hebben zich verkleed en geven uitleg, de snoepwinkel verkoopt ook echt oud snoep en nog veel meer ! Echt een aanrader voor als je een keer in de buurt bent van Enkhuizen. Zijn jullie er al eens een keer geweest ? Ik ben benieuwd, reageren mag in de comments 🙂

Ik wens jullie een fijne dag,
liefs,

Kelly

p.s. Dit bericht is niet gesponsord, het is puur enthousiasme dat ik graag met jullie deel!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge