Plog #3 Fort Kijkduin en relaxen

plog #3 callantsoog
Hoi allemaal, gisteren zijn we naar Fort Kijkduin geweest en daarna hebben we gewoon lekker rustig aan gedaan.. Maar des al niet te min heb ik weer veel te veel foto’s gemaakt, waarvan ik er vandaag een aantal met jullie deel. Dus als je benieuwd bent naar Fort Kijkduin en Callantsoog, dan klik gauw verder!


 photo DSCN0485_zpsi6oc3qmb.pngAls je de poort binnen loopt, loop je over een bruggetje richting de ingang en het fort. Best wel gaaf, als je een beetje van geschiedenis houdt. Of je leraar geschiedenis nooit hebt begrepen.

 photo DSCN0499_zpsg1xdtsh2.pngDe eerste wereldoorlog begint.. In het klein dan!

 photo DSCN0502_zpsqon4b7st.pngDit is het fort van bovenaf gezien, best groot nog en ook nog heel realistisch want sommige gangen zijn nog echt.

 photo DSCN0514_zpsi2y0xigt.pngNapoleon met zijn crew, zullen we maar zeggen.

 photo DSCN0532_zpsk3ivnyft.png
 photo DSCN0537_zpsomgenyam.pngDit zijn van die bonnetjes die je tijdens de oorlog kreeg en waarvan je bijvoorbeeld brood kon halen. Best indrukwekkend!

 photo DSCN0553_zpshwpcnke6.pngDe militairen in de avond, als een groepje bij elkaar. Ziet er nog best realistisch uit!

 photo DSCN0547_zpsdz0ovpb4.pngDit vond ik nog het meest indrukwekkende.. Het is de kaart van Den Helder, en als je op een knopje duwde gingen er lampjes branden, zoals bij deze. Hier is dus gebombardeerd met verschillende bommen. Als je alle knopjes induwde ging heel Den Helder branden.

 photo DSCN0557_zpsfc8frqkw.png
 photo DSCN0581_zpszuvzbr10.pngDe gangen die je door kon lopen en nog van vroeger waren. Eentje was op 7 meter in de grond en 300m lang, hij liep van het fort naar zee. Er is nog een stukje overgebleven, en daar zijn we ook doorheen gelopen, maar het was er zo donker dat ik jammer genoeg geen foto van kon maken.

 photo DSCN0573_zpsmrc6xj4a.pngDit is de linkervleugel van een gevechtsvliegtuig dat nog over is gebleven. Indrukwekkend hè?!

 photo DSCN0631_zpskpqbf3cb.pngEr was ook een aquarium bij, met verschillende soorten vissen. Meneer Krabs poseerde voor de foto.

 photo DSCN0627_zpssquvfrst.pngDeze zeesterren mocht je aaien, ze voelen heel ruw aan. Best wel apart!

 photo DSCN0490_zpsfcmbhgtf.png
 photo DSCN0492_zpsbpgb9srw.png
 photo DSCN0650_zpspnvtwpcy.pngHet uitzicht vanaf het fort ! Prachtig gewoon en je kon de waddeneilanden zien liggen.

 photo DSCN0638_zpspaz1xzoy.pngNa het museum was het pas half 1, dus we besloten even door Den Helder te rijden. We kwamen de luchtmachtbasis tegen en deze helikopter steeg net op. Ik was nog net op tijd voor een foto.
 photo DSCN0641_zpsxsdjshec.pngDaarna reden we terug naar Callantsoog, waar we wat over de markt en de kermis hebben gelopen en de winkels eens wat beter hebben bekeken.

 photo DSCN0649_zpsu8c5aq0q.png
Dit armbandje kwam ik zondagavond al tegen en was er gelijk verliefd op. De kleur, de vorm, echt prachtig! En vandaag kreeg ik hem kado van Kenneth, zo lief, ben er echt heel blij mee!

 photo DSCN0642_zpsynog7evm.pngKenneth en de kermis.. Kenneth en grijpmachines.. Kenneth en deze leuke knuffel van Bob. Tja hij wilde hem gelijk hebben voor in de vrachtwagen maar na een aantal keren zondagavond en vandaag is het hem nog steeds niet gelukt. Echt heel zielig.

 photo DSCN0654_zpsb9rlx40d.pngToen we aankwamen hadden we aan beide kanten buren, vandaag vertrokken ze allebei! Het lag niet aan ons hoop ik, haha! Aan een kant stond een leuk gezin uit Doetichem, die ons vandaag deze tijdschriften gaf. Leuk leesvoer ! Dus terug op de camping was ik druk aan het lezen en heb ik even kaartjes geschreven voor thuis!

Na het eten wilde ik heel graag nog even een stukje gaan wandelen, dus vertrokken we weer richting Callantsoog en het strand en daar schoot ik onder andere deze foto’s die ik graag met jullie wil delen :).
 photo DSCN0682_zps5monyx1j.png
 photo DSCN0706_zpspf7i3vgh.png
 photo DSCN0705_zpsu4oeukgx.pngVoor het eerst heb ik de zon zien zakken in de zee ! En wauw, wat is een zonsondergang toch mooi.
 photo DSCN0724_zpsmlyxryjc.pngNa de zonsondergang liepen we nog even over de markt en de kermis en daarna liepen we richting de camping terug.
 photo DSCN0727_zpsslwxbgvv.pngNog even late night boodschapjes, wat lekkers voor bij de tv en eten voor vandaag!

En zo was de dag alweer heel snel om, gelukkig hebben we nog een kleine week ! Wat we vandaag gaan doen, weet ik nog niet, maar dat zie je morgen dan wel weer ;)! Oja, vanmiddag komt er nog een extra logje, iets compleet anders dan jullie gewend zijn en ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Hebben jullie een fijne woensdag gehad, laat het me weten in de comments! En tips voor uitjes in de omgeving van Den Helder zijn ook altijd welkom!

Liefs,
Kelly

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge