Saturday media| Nintendo rules

image

Gameboy


Vanaf dat ik een jaar of 8 was wilde ik hem hebben. Het was van Nintendo. Mijn neef had er al een, maar mij lukte het maar niet het geld bij elkaar te sparen. Hij had een gele, met een zwarte bumper er om een heen en een diskette met Pokémon. Dus als Mandy en ik op bezoek waren en mijn neef was aan het spelen op de computer, mochten wij zo af en toe eens op de Gameboy Color spelen..

Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met gamen. Op de computer was het eerste, en daarna kwam Nintendo in beeld. De Gameboy Color was dus iets waar ik bij kon kwijlen, maar die kreeg ik dus niet bij elkaar. Daarna kregen Mandy en ik de Gameboy Advance op het oog. Met zakgeld spaarden we die bij elkaar. Alleen hier in huis ging dat nog wel eens mis, dan werd het een soort van opgespaard. Dus op een zeker moment toen wij hadden uitgerekend dat we het totaal bedrag hadden gehaald met dat missende spaargeld. Het resultaat mijn zusje en ik gingen in actie, of ja, in staking. We gingen in de garage zitten en gooiden briefjes in de brievenbus. Het resultaat was uiteindelijk, na een week ongeveer dat we gingen kijken bij de Intertoys. Met de bus gingen we op pad, ze hadden er nog eentje liggen die kreeg Mandy. En een paar dagen later kwam die van mij binnen en was het feest ! De Gameboy Advance was binnen.

Toen eenmaal de Nintendo Ds uit kwam wilde wij die natuurlijk ook. Met een folderwijkje spaarden ik uiteindelijk de Nintendo Ds Lite bijeen. Weliswaar samen met papa, die deed de ene kant van de wijk en ik de andere. Die kocht ik volgens mij 30 december 2007. Samen met Nintendogs. Dus dat plaatje wat op Facebook verschijnt met RIP voor Nintendogs van 2007, ja dan voel ik mij ook verantwoordelijk haha.

Uiteindelijk verloor ik mijn aandacht weer, totdat Mandy de Nintendo 3ds kocht, een uur later kocht ik hem ook. Eerst met Mario en een dag later kocht ik er Pokémon bij. Maar ook daarvoor verloor ik vrij snel weer mijn aandacht. Het is leuk, maar niet zo leuk als de Pokémon van vroeger.

En een aantal maanden later waren Mandy en Jill bezig over de befaamde Nintendo Gameboy Color. Mandy was het al heel lang van plan, maar  het kwam er niet van. Uiteindelijk kocht Jill hem op de markt. En toen knaagde het zo erg dat ik even keek op marktplaats. En ik had geluk, er was een roze te koop in het dorp waar ik stage loop. Dus ik bood en 5 minuten later kreeg ik te horen dat ik hem mocht halen ! Als een kind zo blij was ik haha. Dus een dag later haalde ik hem op en sindsdien ben ik op jacht naar Pokémon die betaalbaar is. En leuke andere spelletjes!

Dus 13 jaar later ben ik eindelijk de gelukkige eigenaar van een Gameboy Color! Hebben jullie ook zo’n verhaal bij iets wat je heel graag wilt hebben en zoveel jaar later eindelijk koopt ? 

Liefs,
Kelly

Comments

comments

8 comments for “Saturday media| Nintendo rules

 1. januari 16, 2016 at 9:00 am

  Hahah wat leuk dat je hem eindelijk hebt! Ik kan niet zo 1,2,3 iets bedenken wat ik jaren later nog heb gekocht!
  Kelly onlangs geplaatst…Hooikoorts in januari?My Profile

 2. januari 16, 2016 at 1:36 pm

  Ik heb nog steeds een Nintendo 64. En een Gameboy Advanced SP. En een Nintendo 3DS. Nintendo is echt mijn lievelingsbrand voor games! Super Mario, Zelda, Pokémon, heerlijk!

 3. januari 16, 2016 at 3:37 pm

  Oh wat super gaaf 😀 Mijn opa had vroeger een Gameboy (dus voor de Colour versie), wat heb ik daar vaak mee gespeeld 🙂 Roept herinneringen op 🙂
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Recept | GarnalencocktailMy Profile

  • januari 16, 2016 at 4:17 pm

   Ja die ken ik 🙂 Oh wat leuk, good old times 🙂

 4. januari 16, 2016 at 11:17 pm

  mijn vader had alle gameboys weggegooid, zo erg. ik zoek er ook nog steeds een, misschien op marktplaats rond kijken =D trouwens, 27 feb komt er van de nintendo 2ds een speciale pokemon yellow editie uit zoals je vroeger had.

  • januari 16, 2016 at 11:24 pm

   Ah wat jammer, op marktplaats vind je er toch nog best veel 🙂 gaaf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge