Tag Sunday| Gewoon Nederlands tag

nederlandsGoedemorgen! Tijd voor weer een nieuwe tag. Vandaag heb ik de gewoon nederlands tag ingevuld. Allerlei vragen over favorieten Nederlandse gewoontes, plekjes, eten etc. Ik vond hem in ieder geval erg leuk om in te vullen. Hier mijn antwoorden!

Één of meer koekjes bij de thee?
Het liefste meer natuurlijk! Ik ben echt een cookiemonster.. Bijna alle soorten koekjes vind ik heerlijk!

Wat is je favoriete stamppot?
Dat vind ik een lastige! We krijgen vaker hutspot dan wat anders. Maar ik weet wel dat ik zuurkoolstampot met shoarma reepjes heel lekker vind! Op de hutspot ben ik nogal uitgekeken eigenlijk. Of stampot met sla en spekjes, jammie!

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Een Nederlandse feestdag? Dan toch wel Sinterklaas. Ik hou van die gezelligheid, en cadeautjes of surprises, en al dat lekkers.  Daarbij is het altijd 5 dagen na mijn verjaardag, dus vroeger was ik daar altijd heel blij mee. Dubbel cadeautjes!

 photo DSCN0724_zpsytokzcvw.png
Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Hmm, dat vind ik moeilijk! Ik vind veel plekken erg leuk. Maar ik denk dat ik voor nu als favoriet Callantsoog pak. Dat vond ik zo’n gezellig dorpje! En lekker aan zee, dus ’s avonds kon je er heerlijk wandelen.

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.
Nadoen wordt lastig, dan had ik het moeten filmen. Zelf ben ik Limburgs, dus ik heb een Limburgs accent en versta het Limburgs dialect. Maar ik vind Brabants veel leuker! Ook hun afkorting voor niet, nie. En “echt” is “wel”. Oh en “houdoe”! Dat vind ik echt geweldig. Zoveel beter als dat “haije” van ons.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Poffertjes! Volgens mij heb ik aan mijn mandarijntje in de pauze niet genoeg had. Ik denk alleen maar aan eten, haha. Maar dat is voor mij toch wel typisch Nederlands. Een echt woord weet ik zo 1, 2, 3 niet.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Op de koffie gaan. Nou drink ik geen koffie, maar ik vind het wel altijd heel gezellig om thee te leuten of warme chocomel. Met wat lekkers. En gewoon gezellig kletsen.

 photo quote_zpsbc3ev8kk.png
Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
Een favoriet Nederlands gezegde heb ik niet. Ik vind de Engelse altijd heel mooi. Zoiets als” home is where the heart ” is. In het Engels vind ik altijd zoveel mooier klinken dan in het Nederlands.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
De Action! Ik kan daar uren rond lopen. Snuffelen bij de woonartikelen, pennen en notitieboekjes, snoepjes, uiterlijke verzorging. Ja ik kan me er behoorlijk goed amuseren!

Wie vind jij de leukste BN’er?
Jochem Myjer ! Geniaal ! Ik vind dat zo leuk om te kijken, als je down bent vrolijkt hij je helemaal op. Dat liedje van bij de Chinees is echt geweldig. En zo heeft hij er ook nog een aantal mooie tussen.


Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Oef dat zijn er toch wel veel. Ik vind Nick en Simon altijd mooi, maar ook Djagno Wagner. En Jeroen van Koningsbrugge, of Guus Meeuwis. Maar ik denk dat ik nu voor het liedje van Jurk! ga, “als ik bij jou ben”. Een nummer dat me doet denken aan vroeger en nu.

Haring? Ja of nee?
Ja! Lekker ! Op een broodje met uitjes. Wie komt me er een brengen ?

Zo en dat waren de vragen en antwoorden! Natuurlijk kun je de vragen gewoon overnemen voor je eigen blog of youtubekanaal! Wat denk jij, haring ?  Ja of nee?

Liefs,
Kelly

Comments

comments

6 comments for “Tag Sunday| Gewoon Nederlands tag

 1. januari 17, 2016 at 2:39 pm

  Haring, dikke ‘nee’ haha ieuw. Ik vind limburgs juist een leuk accent hihi. Doe mij maar boerenkool met spekjes en rookworst van Hema.
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Personal | Wanneer vrienden, vreemden worden.My Profile

  • januari 17, 2016 at 4:18 pm

   Haha! Oh nee ik vind het echt erg klinken haha. Dat is ook erg lekker!

 2. januari 17, 2016 at 5:16 pm

  Hahaha dat accent nadoen word wel een beetje moeilijk op deze manier hihi. Leuke tag! Stampot vind ik echt vies 😛 -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Een jaar met mijn geliefdeMy Profile

  • januari 18, 2016 at 5:33 pm

   Ja nogal hihi. Neem hem over zou ik zeggen 🙂 Ja mijn favoriete eten is het ook niet, haha!

 3. januari 19, 2016 at 12:49 pm

  Heel erg herkenbaar dat brabants hihi. Ik probeer mijn blog een beetje netjes Nederlands te houden, maar ik ben een echte brabander en af en toe zie je dat gewoon terug zonder dat ik t door heb hihi. En haring? Jaaa lekker! Liefs ilona
  Ilona onlangs geplaatst…Fotodagboek #8My Profile

  • januari 19, 2016 at 11:54 pm

   En dat vind ik nou juist zo leuk aan je blog ! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge