Trots zijn op jezelf

trots zijnZo, ik ben er me weer even goed voor gaan zitten.. Tijd voor een wat serieuzer onderwerp op TDN.  Ik wil het namelijk graag gaan hebben over het “trots zijn op jezelf”. Het onderwerp waar veel mensen problemen hebben, en vandaag wil ik daar graag mijn visie over delen.

De gehele basisschool ben ik gepest. Geen klein beetje, van woorden tot fysiek, iedere dag hetzelfde liedje. Waarom ? Omdat ik mijzelf was, ik ben van mezelf “flink” gebouwd. Helemaal geen probleem zou je zeggen, maar toch moesten mensen daar mij dagelijks confronteren. Dat ik een echte bourgondiër ben steek ik niet onder stoelen of banken, zo ben ik, en dat was voor hen niet “normaal”. Dat maakte me onzeker, verdrietig, en daardoor had ik ook totaal geen zelfvertrouwen meer.

In de brugklas was ik eindelijk van mijn klasgenoten verlost en startte ik opnieuw, natuurlijk had ik er rotte appels bij zitten en was ik alsnog het haasje, maar ditmaal om andere redenen. Maar omdat ik het nog niet verwerkt had werd ik mede daardoor depressief in het 2e jaar en kreeg ik therapie. Na een halfjaar parttime school deed ik het 2e jaar over, de nieuwe klasgenoten wisten niet wat er aan de hand was, totdat we een les heel open met elkaar hadden gepraat en ik mijn verleden met hen deelden. Daarna werd ik geaccepteerd ! Ik kreeg meer zelfvertrouwen, durfde mezelf te zijn en langzamer zeker verschool ik mij niet meer. Het heeft even geduurd, maar ik werd wel mezelf.

En nu durf ik eindelijk trots te zijn op mezelf! Ik ben Kelly, ik heb curves, heb geen maatje 38, hou van eten, ben spontaan, ben vriendelijk, ben eerlijk, ben open, ik ben ik ! En daar ben ik trots op!

Ik ken zoveel soorten mensen, en als er een ding zeker is dan is het wel dat iedereen anders is ! Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent, je moet trots zijn. Je moet gelukkig zijn met wie je bent. En als je dat niet bent, dan pas pas je dat op een “normale manier” aan. Niemand hoeft je te vertellen wat je moet veranderen! JIJ moet trots zijn op jezelf !

En wat ik graag wil meegeven aan de mensen die zich aangesproken voelen, verander eerst zelf voordat je iemand advies wil geven. De bron van frustraties en onzekerheid ligt bij jezelf, het probleem hoef je niet bij iemand anders neer te leggen om je beter te voelen of niet over je eigen zorgen na te denken. Daarbij wil ik als laatste nog meegeven dat wanneer het je niet zint je gewoon een andere kant moet uit kijken, dat geeft een win-win situatie.

Jij bent jij, niemand die dat hoeft te veranderen. Ben gelukkig met jezelf, en laat je niet door andere beïnvloeden die geen weet hebben van wie je bent. Ze verdienen je aandacht niet. En ik zeg het liefst 100x maar ben trots op jezelf !

xxxkelly.png

 

Comments

comments

7 comments for “Trots zijn op jezelf

 1. mei 10, 2016 at 10:51 am

  Goed dat je toch je weg hebt gevonden! Je mag lekker trots zijn op wie je bent 🙂

  • mei 10, 2016 at 11:56 am

   Ja, daar ben ik blij om! Iedereen mag trots zijn op wie die is 🙂

 2. mei 10, 2016 at 8:52 pm

  Wat stoer dat je dit zo met ons deelt. Het is toch iets heel persoonlijks. Ik ben ook gepest vroeger. en hoewel het veel beter gaat ben ik nog steeds onzeker (mede) hierdoor. Mensen hebben niet door wat ze een ander aandoen.
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Photo diary #72 heel veel zon & verjaardagsfeestjeMy Profile

  • mei 10, 2016 at 9:55 pm

   Dankjewel! Pff dat is vervelend, had ik eerlijk gezegd niet gedacht. Nee precies, ze kunnen zoveel zeggen en gewoon doorgaan terwijl de ander zich dan juist zo verloren voelt.

 3. mei 11, 2016 at 8:48 am

  Wat prachtig geschreven. Je mag inderdaad trots op jezelf zijn!

  Ik ben ook aantal jaren gepest toen ik naar middelbare school ging. Ik was blijkbaar ‘anders’. Op een gegeven moment ben ik verwisseld van school en dat was de beste stap uit mijn leven. Nu ben ik ook wel trots op wat ik doe en wie ik ben. 🙂
  Bettie onlangs geplaatst…Boek review // The DUFFMy Profile

  • mei 16, 2016 at 4:23 pm

   Erg he, hoe je als “anders” bestempeld kan worden. Gelukkig dat dat goed heeft uitgepakt, en zeker moet je trots zijn op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge